A konzultáció és a kombinált kezelés menete bővebben:

Stúdiónkban nincs váró, nincs várakozási idő. Megkérünk minden kedves vendéget, hogy pontosan (ne túl korán, főleg ne későn) érkezzen a kezelésre. A konzultáció, kezelés azonnal kezdődik és kiszámíthatóan végződik, így mindenki tökéletesen be tudja illeszteni a napi programjába.

Konzultáció 1. rész (kb. 20 perc): stúdiónk bemutatása, az általunk nyújtott kombinált kezelés ismertetése és az Ön állapotának felmérése. Átnézzük a hozott CT, MRI leleteket és egy rövid kérdőív kitöltése után kiderül, hogy Ön alkalmas-e a kezelésre. Amennyiben nem áll fent kezelést kizáró tényező és Ön részt szeretne venni a programunkban, megkezdődik a konzultáció 2. része.

A kezelés ellenjavallt vagy nagymértékben hatástalan az alábbi esetekben: katt ide

Amennyiben, Ön nem szeretne vagy állapota nem engedi, hogy a programban rész vegyen a konzultáció lezárult.

Konzultáció 2. rész (kb. 20 perc): mely folyamán a gerincprobléma kiváltó okát térképezzük fel és időpontot egyeztetünk a kombinált kezeléssorozat megkezdésére. Amennyiben Ön messziről érkezik hozzánk vagy csak úgy gondolja, hogy így kényelmesebb, akkor rögtön a konzultáció után elkezdődhet a kezelés, amennyiben ezzel kapcsolatosan előre egyeztetett a személyzettel.

„Futószalagmunka” helyett az ok feltérképezése és kiiktatása az elsődleges feladat.

A legtöbb ember – erről mit sem sejtve – nap, mint nap szisztematikusan rombolja gerincének egészségét. Szinte minden gerincsérves ember életében jelen van az jól meghatározható mechanikai tényező, ami a sérvét hosszabb-rövidebb idő alatt kialakította és rontja talán jelenleg is.

Elvünk, hogy a porckorongsérvből eredő fájdalmak csak akkor múlhatnak el, ha már a tényleges kezelés megkezdése előtt kiiktatjuk a baj oki tényezőjét. Nálunk mielőtt kezelni kezdünk, egy alapos problémafeltárás előzi meg a munkát. Hiszen ha a betegség OKA az egyenletben marad, akkor a tünetek jó eséllyel menetrendszerűen kiújulnak. Ha csak a sérv tüneteit kezelnénk, szép átmeneti eredményeket talán elérhetnénk, de Nekünk ez nem elég!

Amennyiben kiiktatjuk a páciens életéből a sérv mechanikai OKÁT, akkor az esélyünk a gyógyulásra jelentős mértékben megnő, sőt az egyéb igénybe vett kezelések is sokkal hatékonyabbá válhatnak!

Az ok kiiktatásának eszköze egy pár perces beszélgetés a beteg napi rutinjáról, hobbijairól, életmódjáról, majd egy rövid “képzés”, amiben megmutatjuk, hogyan tud úgy élni, vezetni, dolgozni, aludni, hogy miután távozik a Stúdiónkból, már soha ne rontson tovább a sérve állapotán. Tisztában vagyunk vele, hogy esélyünk sincs meggyógyítani az Ön porckorongsérvét az Ön közreműködése nélkül. A mi feladatunk rájönni, hogy mi jelenti az életében azt a pár tényezőt, – egy rossz irodaszék, egy állandóan ismételt sportmozgás vagy több tényező összessége – melyek kialakították a sérvét.

Kombinált kezelések menete (kb.120 perc!):

A kezelés teljes időtartama alatt, kizárólag Ön és a személyzet tartózkodik a stúdióban, a kezelést más vendég nem zavarja meg.

Kérjük, kényelmes ruházatban érkezzen vagy hozzon magával.

– A kezelés első szakasza (10 perc): SMR henger használata, mely képes egyszerre oldani és nyújtani a feszes izomzatot. Speciális torna, mely nyújtó és gerinc stabilizációs gyakorlatokat tartalmaz.

SMR henger: A szakszerű önmasszázs (SMR) jelentősen hozzájárul az izom- és ízületi panaszok kialakulásának megelőzéséhez, sőt, kiemelkedően hatékonynak bizonyul a rehabilitáció terén is. Segítségével növelhető az ízületek mozgástartománya, csökkennek a krónikus gerinc-, ízületi- és izompanaszok, fájdalmak. Rendszeres otthoni használata nem csak a sportolók, de a mozgásszegény életmódot élők számára ajánlott, hiszen jelentősen enyhítheti az ülőmunkát végzőknél jelentkező nyaki- és deréktáji fájdalmat, merevséget.

Az izmok krónikus rövidülése miatt felborul a test izomegyensúlya, így megváltozik testtartásunk, mozgásmintánk, sőt, a csontokra, ízületekre eső terhelési viszonyok is. Mindez együttesen porckopás, meszesedés, porckorongsérv és hasonló degeneratív folyamatok kialakulásához vezethet. Egyértelmű tehát, hogy a tartósan túlterhelt és rövidült izmok mindennapos lazítása és nyújtása elengedhetetlen ahhoz, hogy kitörhessünk az ördögi körből.

Speciális torna: Meg kell tanítani az izmokat a csigolyatestek ideális helyzetben történő megtartására, azaz a dekompressziós izommunkára. Ezért nálunk az első lépés egy olyan mozgássor betanítása, ami a legnagyobb hatékonysággal képes a sérült, kiboltosult porckorong darabot centralizálni. Ebben a kezelési szakaszban azt a mozgássort mutatjuk meg, ami minden gerincsérv esetén jótékonyan hat és nincsenek veszélyei, mégis kellő erélyességgel képes a kiboltosult porckorong rész centralizálására, ezzel a fájdalom csökkentésére! A kezeléssorozat végeztével, ez a betanult gyógytorna lesz az Ön segítségére, hogy az elért eredményt hosszú távon a további segítségünk nélkül fenntartsa.

Az elvünk a következő:

Regeneráljuk a porckorongot, amennyire csak lehet, ezzel tegyük ismét távtartóvá, levéve a terhet az ízületről. Tanítsuk meg úgy működni az izomzatot, erősítsünk úgy, hogy a csigolyák távol tartását „tanulják meg“, azok helyben történő rögzítése helyett!

A kezelés második szakasza (36 perc): Ceragem Master V3 ágy (állítható erőséggel) használata, teljes gerinckezelés.

gerinc, gerincsérv, jó gerinc stúdió, gerinc Pécs, gerincsérv Pécs

Egészen rendhagyó módon ötvözték kutatók a keleti és nyugati orvoslást, ennek köszönhetően született meg a Ceragem Master V3 készülék, ami többféle terápiát egyesít. Ezek közé tartozik a gerincnyújtás, kiropraktika, masszázs, moxa, hőterápia és az akupresszúra. 

A ráfekvést követően egy belső projektor először a fejtől a medencéig végigpásztázza a testet, megméri a gerinc hosszát és letapogatja annak görbületeit. Ezzel a forradalmian új technológiával komplex támogatást tudunk nyújtani az egész testnek. Ezt követően a 3D-s mozgás segítségével igyekszik pontosan visszaalakítani akár az oldalirányú, akár a csavarodásos elváltozást a gerincben. Mindeközben a fél-drágakőből készült kezelőfej, 40-60 Celsius fokos, A-típusú infravörös hőt juttat be mélyen a szöveti részekbe, ezáltal intenzívebbé téve a keringést.

Ahol javul a keringés, ott javul a test!

A Jáde kőből kialakított görgő a gerincoszlop két oldalán található meridiánok, akupresszúrás pontjait stimulálva halad végig, időközönként megállva a program által meghatározott helyeken, ezáltal folyamatosan korrigálja a csigolyákat.

gerinc, gerincsérv, jó gerinc stúdió, gerinc Pécs, gerincsérv Pécs

Mivel a termo-akupresszúrás készülékek a szervezet öngyógyító képességét indítják be, így újra visszaállítja testünk normális működését. Helyrehozzák a csigolyák rendellenességeit, leveszik a rendellenes nyomást az ideggyökökről, így nemcsak a zsibbadások, fájdalmak szűnnek meg a végtagokon, gerincen, hanem a szervek is intenzívebben kezdenek el működni.

A relaxációs hatás fokozása érdekében a gép a termo-masszázst zeneterápiával is kombinálja, ez hozzásegíti Önt egy mély meditatív állapot és relaxáció eléréséhez, a masszázs élvezete közben.

Több infó:

https://ceragembuda.hu/ceragem-master-v3-htm/

A kezelés harmadik szakasza (45 perc): DOC dekompressziós ágyon történő (nyaki vagy/és ágyéki gerinc) kezelés, mindkettő esetén 2 x 45 perc.

gerinc, gerincsérv, jó gerinc stúdió, gerinc Pécs, gerincsérv Pécs

A speciális, dekompressziós ágyon olyan idült nyaki, deréktáji gerincpanaszokat kezelünk, amelyeket gyakran csak műtéti eljárással tudtak eddig orvosolni. A kezelendő szakaszt ellenőrzött körülmények között, a kívánt szögben és erővel, fokozatosan nyújtjuk, így célzottan és kíméletesen gyógyítjuk a problémás területet. Az eljárás, amelynek folyamán javul a csontszövetek tápanyagfelvétele, sem fájdalommal, sem kellemetlenséggel nem jár.

Fontos hangsúlyozni, hogy nem tüneti, hanem a probléma okát megszüntető kezelésről van szó!

Derékfájás, lumbágó, isiász:

Sajnos a derékfájás manapság már a legtöbb embert érinti. A probléma alapja, hogy gyenge a gerincet stabilizáló izomzat és emiatt a csigolyák közti porckorongok túlterhelődnek. Ez számtalan körülménytől függően (sport, munka) mindenkinél más-más életszakaszban, akár 20-25 éves kortól, fokozatosan jelentkezik. Először csak azt érzi, hogy húzódik, ill. kötötté válik a dereka. Ezt követheti a típusos lumbágó, amikor egy rossz mozdulat után nem tud kiegyenesedni a deréktájon jelentkező éles fájdalom miatt. Majd jönnek a porckorong kiboltosulásával kapcsolatos tünetek: lábzsibbadás, vagy az alsó végtagba kisugárzó fájdalom, legsúlyosabb esetben  teljes érzéskiesés (tehát nem érez bizonyos részeket) vagy akár izombénulás.

Gerincsérv – Porckorongsérv:

Porckorongsérvről vagy gerincsérvről akkor beszélünk, ha a porckorong a túlerőltetés következtében egy idő után kiszakad, a benne lévő kocsonyás anyag jelentősen kiboltosul, elnyomva ezzel a kilépő ideggyököt vagy szűkítve a gerinccsatornát. Tünete lehet, a már fentebb említett erős deréktáji fájdalom, amely a végtagokba is kisugározhat a comb felső részétől egészen a lábujjakig. Szélsőséges esetben a beteg mindkét lába megbénulhat, érzéketlenné válhat, elvesztheti a vizelet-, illetve széklet visszatartási képességét.

Az említett gerincproblémák kezelése történhet olyan hatékony kezeléssel, mint a DOC dekompressziós kezelés, amely megnyújtja a gerincet és tehermentesíteni tudja részben a csigolyákat, részben pedig a porckorongokat. A húzóerő hatására a csigolyák eltávolodnak egymástól, ennek következtében a kiboltosuló porckorong visszahúzódik, hidratálódik így a rendellenes, sérves állapot és annak tünetei enyhülnek, megszűnhetnek.

Különbség más trakciós (nyújtó) kezelés, (mint pl. súlyfürdő, denevérpad vagy más állandó erővel húzó eszköz) és a DOC dekompressziós ágy között:

1. különbség:

A trakciós gép az egész gerincet egyszerre, lineáris módon húzza. A gravitációs padok és súlyfürdő által kifejtett tengely irányú húzások az egész gerincre együttesen hatnak és elképzelhető, hogy a sérves szakaszra el sem jut az erő.

A dekompressziós módszerrel azonban képesek vagyunk adott porckorongra koncentrálni a húzóerőt. A lumbális szakaszon, azaz a derékon, a húzóerő 80%-át tudjuk két porckorongra összpontosítani. A nyaki szakaszon ez az arány alacsonyabb, mert ott a csigolyák kisebbek, viszont könnyebben kezelhetők, gyorsan és jól reagálnak a kezelésre.

A húzóerő koncentrálásával, sokkal pontosabban tudunk a csigolyára hatni. A csigolya húzásával negatív nyomást, azaz vákuumot képezünk a porckorongban. A belül csökkenő nyomás egy szívó hatást fog kifejteni a porckorong kiboltosult részére, ami így centralizálódásnak indul, visszább húzódik és hidratálódik.

2. különbség:

A tradicionális trakciós gépek húznak és kitartanak. Ez káros lehet, mivel proprioceptív választ vált ki. Normális esetben a gerincre gyakorolt húzás hatására a gerincet körülvevő izmok megfeszülnek, védve a gerincet a sérüléstől. Ezt a mechanizmust nevezzük proprioceptív válasznak. Ha már egyszer a proprioceptív választ kiváltottuk a csigolya körüli izmok megfeszülése miatt, lehetetlen a csigolyát tovább húzni. Ilyenkor az izmok károsodhatnak.
Az DOC dekompressziós ágy komputervezérlése meggátolja a proprioceptív válasz kialakulását azzal, hogy a húzóerőt finoman, szinusz hullám szerűen fejti ki. Ezzel elkerüljük az izom megfeszülését azáltal, hogy az egyes húzást követően pihenőidőt iktatunk be és hagyjuk a hátizmokat ellazulni egy ideig. Így a gerincet izomfeszülés nélkül tudjuk nyújtani.

3. különbség:

Míg a trakció a porckorongon belüli nyomást 40 Hgmm szintig tudja csökkenteni, addig a gerinc dekompressziós ágy az egyedüli módszer, mely negatív nyomás kifejtésére képes a gerincben. Klinikailag igazolt, hogy a gerinc dekompressziós ágy 160 Hgmm negatív nyomást tud a sérült porckorongon belül kiváltani. Azaz négyszer nagyobb szívóhatás keletkezik!

A kezelés negyedik szakasza (15 perc): a kezelt rész jegelése.

A mechanikus nyújtás következményei miatt a kezelést követően, pihenőágyon 15 perces jégpakolást alkalmazunk.

Néhányan már az első pár kezelést követően jelentős javulásról és fájdalomcsökkenésről számolnak be. A hosszú távú panaszmentesség eléréséhez, a probléma függvényében 5 – 10 – 15 alkalmas kúra szükséges.A kezelések hatásfoka nagymértékben függ a kezelések gyakoriságától és a megfelelő mennyiségű napi rendszeres víz fogyasztásától. Ajánljuk a heti 3 vagy akár 4-5 kezelést, és a napi 2-3 liter víz bevitelét, egész napra elosztva!